Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use cookies. privacy policy

Back
Request budget
Projects

Westpac Perth Office, Perth, Australia

Description

The aspirational brief was to create a uniquely Perth workplace enabling the dynamic and energised workforce to be more connected, innovative and nimble, providing the settings and space for more genuine conversations with colleagues, clients, visitors and the wider Perth community.

 

In addition to being a platform for Westpac’s culture and brand, the workplace also needed to provide for success and wellbeing, diversity, choice and mobility. Furthermore, it aimed to cater for transparency, openness and connectivity, underpinned by the aspiration to better Barangaroo.

 

The new head office amalgamates two static workplaces into a consolidated, agile workplace across three levels. A diversity of settings is offered across each work floor, providing flexibility and choice for people to work where they can be most effective; via places to collaborate and exchange ideas, to concentrate and focus and to reflect and recharge.

 

Strong physical and visual connectivity is provided through a central stair, providing a pivotal point around which social hubs and working villages are nestled, fostering conversation and interaction.

 

The design presents a compelling narrative for Westpac, embracing a relaxed tone driven by Perth’s local character. Spaces are carefully choreographed to reflect Western Australia’s unique characteristics; its relaxed, coastal lifestyle, casual vernacular and human spirit.

 

A timeless vernacular that embraces hospitality overtones delivers a place where people feel connected to a vibrant local community galvanised around a commitment to each other and the wider community.

 

Photo Credit : Joel Barbitta (D-Max Photography)

Products used
Related projects
Recommended Projects
  • Year: 2016
  • Location: Shangri-La Paris, Paris, France
  • Collection: Objects / Net
  • Year: 2019
  • Location: KLM crown lounge, Schiphol, Netherlands
  • Collection: Cala
  • Year: 2019
  • Location: Slack Headquarters, San Francisco, USA
  • Collection: Bitta